Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla makowa polana lukrem. Propozycja na święta i nie tylko. Z przepisu wychodzą 2 makowce.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Masło roztopić. Drożdże rozpuścić w mleku, dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, mąkę i wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1 godzinę
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na kształt prostokąta i posmarować połową masy makowej (resztę masy nałożyć na drugi makowiec). Zwinąć, położyć łączeniem na spód, boki zlepić i włożyć pod spód. Ciasto włożyć najlepiej do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min. Wyrośnięte ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec ok 35 min. Po wystudzeniu polać przygotowanym lukrem