Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zrobiłam ciasto na biszkopcie, nie na cieście kruchym, jest mięciutkie i wilgotne
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
1. na ciasto: białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier ciagle ubijając, następnie dodać żółtka wymieszać, mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać, ciasto wylać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 20-25 min w 180 st, 2. galaretki rozpuścić w 3 szkl wrzątku, wymieszać z malinami, odstawić do stężenia, tężejącą galaretkę z malinami wylać na ciasto (biszkopt można lekko nasączyć wodą z cukrem i sokiem cytrynowym), 3. żelatyne zalać 1/4 szkl goracej wody, mieszać do rozpuszczenia, schłodzoną śmietanę ubić, dodać serek mascarpone oraz cukier, chwilkę jeszcze ubijać, dodać wystudzoną zelatynę, wymieszać, wyłozyć na zastygniętą galaretkę, odstawić do lodówki, 4. białka ubić ze szczyptą soli, następnie dodawać po łyzce cukru ciagle ubijając (może to trwać nawet kilkanaście minut), na koniec dodać mąkę ziemniaczaną, masę wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja dodatkowo posmarowałam papier olejem), posypać płatkami migdałowymi, piec ok 70 min w 120 st, blat bezowy wyłozyć na zastygniętą śmietanę, smacznego