Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe florentynki"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Białko jajka wlej do miseczki. Dodaj cukier puder, lekko ubij widelcem. Wisienki pokrój na kawałeczki. Wsyp do miseczki z białkiem. Dodaj płatki migdałowe. Dobrze wymieszaj łyżką. Okrągłe foremki, np. do tarteletek wyłóż krążkami pergaminu (dodatkowo papier możesz posmarować cienko oliwą albo olejem z pestek winogron).
Na spodach foremek rozsmaruj przygotowaną masę. Ciastka wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160oC. Piecz około 20 minut. 3Kiedy ciastka wystygną, ostrożnie wyjmij je z foremek, usuń pergamin.
Każde ciastko odwróć. Czekoladę połam na kawałki, stop razem z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Posmaruj spody ciastek. Kiedy masa zastygnie, ciastka będą gotowe do zjedzenia.Źródło: Naj