Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniserniczki z murzynkiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Z ciasta wytnij kółka wielkości foremek do muffinek. Ułóż je na dnie foremek. Resztę ciasta pokrusz.
Żółtko utrzyj z cukrem. Wlej śmietanę. Przetnij na pół laskę wanilii, wyjmij ziarenka i włóż do masy. Wsyp budyń, wymieszaj. Dodaj ubite na sztywno białko.
Masę przełóż do foremek. Wierzch posyp pokruszonym ciastem. Piecz około 35-45 min w temp. 150°C.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Bella Relaks