Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mleczny deser z czereśniami i miętą"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 220
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 220
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.
Czereśnie opłucz, osącz. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuść oddzielnie w szklance wody. Pozostałą galaretkę truskawkową przygotuj wg przepisu. Ostudź.
Schłodzone mleko skondensowane ubij, podziel na pół. Jedną część zmiksuj z galaretką agrestową, drugą z galaretką truskawkową.
Odetnij spody plastikowych butelek, opłucz. Wlej galaretkę truskawkową, schłodź. Ciasno ułóż czereśnie, rozsmaruj krem agrestowy. Schłodź. Roz smaruj krem truskawkowy, chłodź 3 godziny. Butelki zanurz w gorącej wodzie, wyjmij deserki. Udekoruj miętą.Źródło: Chwila dla Ciebie