Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Niebieskie ciasto z waniliową pianką"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Przepis przysłała Lucyna Grendysa z Łękawicy
Biszkopt: białka ubij z cukrami. Żółtka połącz z octem i proszkiem. Dodaj pianę i przesianą mąkę, wymieszaj. Piecz 25 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: galaretki turkusowe rozpuść w pół litra gorącej wody. Gdy stężeją, zmiksuj z serkami waniliowymi. Truskawki pokrój na kawałki. Na jednym cieście rozsmaruj połowę masy, ułóż truskawki. Przykryj drugim ciastem, rozsmaruj resztę masy. Schłodź.
Galaretkę rubinową przygotuj według instrukcji. Gdy stężeje, wylej na ciasto. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie