Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek owocowy z kruszonką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Mleko podgrzej. Drożdże wymieszaj z 1/4 szkl. letniego mleka, łyżeczką cukru i 2 łyżkami mąki. Odstaw na 20 minut. Zaczyn połącz z 1/2 kostki masła i resztą składników na ciasto. Zagnieć, przykryj, odstaw na godzinę.
Szybko zagnieć na kruszonkę. Schłodź ją. Owoce opłucz, osusz. Jagody wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Blachę posmaruj łyżką masła. Spód wylep 1/4 ciasta, posyp jagodami.
Resztę ciasta grubo rozwałkuj. Plackiem przykryj jagody. Wierzch posyp malinami i kruszonką. Ciasto piecz 50 min w temp. 180 st.
Jedna porcja zawiera:280 kcal
Ile pracy to wymaga:YYYYŹródło: Tina