Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Stop 1/2 kostki masła. Dolej mleko, podgrzej, przestudź. Do miski wsyp 3 szklanki mąki, drożdże oraz 1/3 szklanki cukru. Dodaj 1 jajko i mleko z masłem. Zagnieć ciasto. Odstaw je na 40 minut. Blachę natłuść.
Śliwki rozetnij, usuń pestki. Śmietanę połącz z 3 jajkami, 3 łyżkami cukru i proszkiem budyniowym. Ciasto rozwałkuj. Wylep spód i brzegi blachy. Na cieście rozłóż śliwki. Polej je masą śmietanową.
Z reszty mąki, masła i cukru zagnieć kruszonkę. Posyp nią wierzch placka. Ciasto piecz 45–50 minut w temp. 200 st.Źródło: Tina