Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z truskawkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
20 min • Porcja 118 kcal • Przepis na 6 porcji
W jednej misce mieszam jajka, kefir i olej. W drugiej mąkę pszenną, orkiszową, proszek do pieczenia i sodę.
Truskawki myję, osuszam, usuwam szypułki i kroję w kostkę. Powinno wyjść około szklanki, ja użyłam 8 sporych truskawek.
obu misek mieszam łyżką do dokładnego połączenia się składników, dosypuję truskawki, mieszam. Smażę placuszki na patelni tylko lekko spryskanej olejem, z obu stron na rumiano.
Podaję z jogurtem waniliowym (jogurt grecki plus domowy cukier waniliowy) i truskawkami. Dekoruję miętą.
Nowe, zdrowe potrawy wymyślam razem z małą córeczką. Aleksandra Misuk z PorajowaŹródło: Kobieta i życie