Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszne i szybkie ciasto ze śliwkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz. Przekrój na pół, usuń pestki, pokrój w ćwiartki.
Do naczynia przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, wymieszaj. Do miski włóż miękkie masło. Dodaj cukier oraz sól. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie, nie przerywając miksowania, stopniowo dodawaj po jajku i po łyżce suchych składników.
Formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto. Na wierzchu ułóż śliwki, lekko wciskając je w ciasto. Piecz 30-40 min do tzw. suchego patyczka w temp. 180°C. Gdy ciasto wystygnie, wierzch oprósz cukrem pudrem.
<strong>: 60 minut Porcja: 250 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie