Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada czekoladowa"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Składniki
Pokrusz drobno 4 wafle. Zagotuj w garnuszku szklankę wody. Zdejmij naczynie z ognia, do wrzątku wsyp galaretkę o dowolnym smaku i mieszając, starannie połącz .
W garnku rozpuść margarynę. Wlej 2 łyżki wody, rozpuszczoną galaretkę, wsyp cukier oraz kakao. Wymieszaj masę i zagotuj. Zdejmij naczynie z ognia, wsyp pokruszone wafle i jeszcze raz wymieszaj. Masę odstaw, by lekko ostygła.
Wafel posmaruj połową masy, nakryj drugim waflem, przyciśnij i posmaruj resztą masy. Zwiń jak roladę.
W kąpieli wodnej rozpuść polewę czekoladową. Kiedy lekko ostygnie, polej roladę, posyp kolorową posypką i odstaw do stężenia. Zamiast posypki możesz użyć do dekoracji rolady posiekanych orzechów włoskich lub laskowych albo smażonej skórki pomarańczowej.
Porcje 10 Przygot. 40 min Cena 0,40 zł Kalorie 360 kcalŹródło: Bella Relaks