Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki drożdżowe z kremem maślanym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z odrobiną mąki. Zimne masło i mąkę posiekaj, dodaj drożdże, śmietanę i żółtka, posiekaj, zagnieć. Podziel na kilka części. Każdą rozwałkowuj na cienki placek, pokrój na paski.
Foremki do rurek natłuść, owiń paski ciasta, zaczynając od cieńszego końca. Posmaruj odrobiną mleka i obtocz w cukrze. Piecz ok. 15 min w 180°C. Jeszcze gorące zdejmij z rurek. Ostudź.
Krem: masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając żółtka. Krem przełóż do szprycy, napełnij rurki. Schłodź. Najlepsze są po 1-2 dniach.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna,</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie