Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietanowiec z piegami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami, stopniowo dodawać mąkę pszenną, ziemniaczaną i mak. Ciasto rozsmarować na podłużnej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec pół godziny w temperaturze 200oC. Następnie wystudzić i przekroić na pół.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Połowę owoców pokroić w kosteczkę, resztę w półksiężyce. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym z fixem do śmietany. Połowę śmietany włożyć do lodówki, drugą część wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w wodzie i kostkami brzoskwiń.
Masę śmietanowo-brzoskwiniową rozłożyć na połowie ciasta, przykryć drugą, schładzać godzinę. Dekorować bitą śmietaną i plasterkami brzoskwiń.Źródło: Twoje Imperium