Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers budyniowy"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 916
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 131
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ciasto: wyrób. Ciasto podziel na trzy części. Z dwóch upiecz placki w formie 23 na 38 cm (piecz 25-30 minut w temp. 180°C).
Masa: orzechy posiekaj, dodaj miód, margarynę i cukier, usmaż. Pozostałe ciasto ułóż w tej samej formie, posmaruj gorącą masą orzechową. Piecz 35 min w 180°C.
Krem: pół szklanki mleka rozrób z mąkami. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i laską wanilii. Wyjmij wanilię, wlej mączną mieszankę. Ugotuj budyń, ostudź.
Margarynę utrzyj, dodając budyń. Jedno ciasto posmaruj dżemem, ułóż drugi placek. Posmaruj kremem, ułóż placek z masą orzechową.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie