Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z jabłkami polecam przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ciasto ;Z mąki z proszkiem do pieczenia cukru i jajka oraz oleju zagniatam ciasto wyjdzie bardzo kruche. Polowa ciasta wykladam formę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia na cisto układam perezone jabłka ze słoika ,ale można dać świeże przysmażone z cukrem.
Budyniowa pianka; Do białek dodaje szczyptę soli ubijam pod koniec dodaje cukier i budyń ,gęstą masę z białek wykladam na jabłka i oprószam cynamonem . Na wierzch skubie pozostałe ciasto. Piekę 35 minut w 200 stopwatch bez termo obiegu na środkowej półce ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem ,zostawiam by ostygło. Smacznego