Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 100
Składniki
Przygotowanie: 1. Posiekaj margarynę nożem. 2. Dodać żółtka, cukier, śmietanę, proszek do pieczenia, wanilinę, zmielić. 3. Podziel na dwie części, dodaj 2 łyżki na jedną. kakao. 4. Mąkę przesiać, oddzielnie wymieszać z ciastem białym i czekoladowym do uzyskania średniej konsystencji. 5. Lekko posyp mąką stół, wyłóż na niego ciasto i pokrój ciasteczka na różne kształty. 6. Ułóż ciasteczka na blasze pokrytej pergaminem. 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec ciasteczka przez 15-20 minut. 8. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą, orzechami, mastyksem, kokosem