Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne jako dodatek do kawy, herbaty czy kubka kakao. Świetnie sprawdzą się na pikniku, kinderbalu, imprezie w plenerze czy wszędzie tam, gdzie ciasta z kremami czy galaretką nie zdają egzaminu
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać kaszę mannę i wymieszać. Jajka ubić na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Do gęstej, dobrze ubitej masy dodać jogurtu oraz olej i krótko zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i kaszą manną, cały czas miksując.
Formę (32 cm x 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przelać ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (dolna grzałka) i piec ok. 40 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Rady: Do ciasta można użyć dowolnych, sezonowych owoców. Składniki (jajka i jogurt) koniecznie muszą być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyciągnąć je z lodówki na kilka godzin przed planowanym czasem pieczenia.