Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Ciasto: Mąkę mieszamy z masłem,solą,cukrem,wodą i olejem do konsystencji plasteliny,a następnie wkładamy do lodówki na 10 min. Ciasto rozwałkowujemy na ok 4-5 mm i wkładamy do foremki robiąc przy tym dziurki widelcem. Kładziemy na wierzch metalowe łyżeczki,aby ciasto nam nie urosło i wkładamy do piekarnika na ok 30 min na 200 stopni,a później zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.
W tym czasie robimy galaretki. Oby dwa opakowania rozrabiamy w 500 ml wody. I czekamy aż wystygnie. Tak samo budyń z 500 ml mleka olewamy pół szklanki i rozrabiamy w tym proszek.Pozostałą ilość mleka zagotujemy z 3 łyżkami cukru.Następnie wlewamy rozrobiony budyń ze szklanki i mieszamy. Odkładamy do wystygnięcia.
Wyciągamy ciasto z piekarnika i po wystygnięciu budyniu ciasta i galaretki łączymy. Rozprowadzamy równo budyń,kładziemy malinki i zalewamy galaretką. Po stężeniu będzie gotowa do spożycia