Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 770
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 119
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
Połączyć wszystkie składniki i zagnieść ciasto. Następnie owinąć je folią i chłodzić w lodówce min. 30 minut. Formę do tarty posmarować masłem i posypać bułką tartą. Formę wyłożyć ciastem. Ciasto nakłuć widelcem w wielu miejscach. Piec ok. 25-30 min. w temp. 180°C. Banany zblendować. Dodać 1 łyżeczkę soku z cytryny. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Wymieszać i odstawić na kilka minut, aby napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem i miodem. Do żelatyny dodać gorącą wodę tyle, aby było razem pół szklanki. Wymieszać. Zblendowane banany przełożyć do miski miksera, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i miodem, 3 łyżki kakao i zmiksować. Następnie, w trakcie miksowania, wlać wąskim strumieniem żelatynę. Masę wylać na ostudzoną tartę. Włożyć ciasto do lodówki. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Śmietaną napełnić szprycę cukierniczą i udekorować ciasto.