Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inne, bo do serka mascarpone nie dodałam jajek
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Przygotować espresso lub bardzo mocną kawę, dodać brązowy cukier, wystudzić. Dolać likier amaretto.
Do serka mascarpone stopniowo dodawać mleko skondensowane. Można użyć miksera lub po prostu wymieszać łyżką.
Kawę przelać do płaskiego naczynia. Biszkopty maczać pojedynczo w kawie, a następnie układać ściśle w prostokątnym naczyniu (ja użyłam naczynia o wymiarach 18 x 22 cm). Połową namoczonych biszkoptów wyłożyć dno naczynia, na nich rozsmarować połowę kremu, wyrównać. Na kremie ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i kolejną warstwę kremu. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem deser posypać kakao.