Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort arbuzowy"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2767
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, a następnie dodaj cukier, żółtka, mąkę i proszek.
Ciasto wymieszaj i przełóż do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30 minut w 180°C.
Z arbuza wyjmij pestki i zmiksuj razem z melonem (odłóż 1/4 owoca).
Powstały mus połącz z jogurtem greckim i cukrem. Żelatynę namocz w wodzie, wsyp do niej galaretkę, po czym dodaj do reszty składników.
Zalej biszkopt tężejącą masą owocową oraz drugą galaretką. Wierzch udekoruj kawałkami pozostałego melona i wstaw tort do lodówki.
<strong>Katarzyna Sycik z Konina</strong>Źródło: Super TV