Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Masło stop z miodem i cukrem. Wystudź. Dosyp mąkę z proszkiem. Wbij jajko. Zagnieć ciasto. Rozdziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na cienki placek i przełóż do osobnych tortownic wyłożonych pergaminem.
Orzechy posiekaj, wsyp na rozgrzaną patelnię. Dodaj masło, cukier i miód. Mocno podgrzej. Następnie rozsmaruj na jednym z placków. Piecz je po 20 minut w temp. 180 st. Wystudź.
Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Utrzyj go z kawą. Przełóż placki. Odstaw na noc. Udekoruj.Źródło: Tina