Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i olej cały czas mieszając.Podzielić na 4 części:
Do 1 części dodać żółtka(6szt) i 1łyżkę śmietany.Wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem podłużną wąską blaszkę.
Do 2 części dodać mak i 1 łyżkę śmietany,wyłożyć kupkami na pierwsze ciasto.
Do 3 części dodać kisiel i 1łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.
Do 4 części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na poprzednią warstwę.
Całość wstawić do piekarnika i piec ok godziny