Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bezproblemowy łakoć domowej roboty. Słodycz czekolady i kokosu przełamana kwaskowatością dżemu sprawdzi się w każdej sytuacji i posmakuje większości.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 62
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 62
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 89
Składniki
Masło rozpuszczamy z cukrami, mlekiem i kakao, studzimy do uzyskania temperatury ciała, wsypujemy mleko w proszku, ewentualnie wlewamy alko, mieszamy energicznie i dokładnie. Masa kokosowa. Do rondla wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukry i wiórki, na małym ogniu gotujemy około 5 minut mieszając cały czas, studzimy do uzyskania temperatury pokojowej, wsypujemy mleko w proszku, mieszamy dokładnie. Przełożenie. Pierwszy wafel smarujemy połową ciemnej masy, przykrywamy drugim waflem. Na drugi wafel wykładamy całą masę kokosową, delikatnie rozsmarowujemy po całości i wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy z wyczuciem trzecim waflem. Potem smarujemy dżemem, znów przykrywamy waflem, który smarujemy resztą kremu czekoladowego. Następnie przykładamy ostatni wafel i całość lekko dociskamy. Wkładamy do lodówki na parę godzin, na wierzchu kładziemy coś szerokiego i dość ciężkiego np drewniana deskę do krojenia. Wafel jest gotowy, kroimy długim i ostrym nożem, smacznego !