Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne:) (tortownica 20cm)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 913
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 124
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2808
Składniki
Odzielic 2 białka od jajek i odstawic na bok.
2 zółtka i jajko utrzec na puch z 0,5 szkl cukru.
Stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon, olej, proszek do pieczenia. Ucierać na jednolitą masę.
Do tortownicy wlać ciasto a na nie rozrzucic pokrojone w plasterki gruszki.
Wsadzić do piekarnika i piec ok25min w temp 165stpni
W tym czasie ubic na sztywno piane z bialek z 4 łyzkami cukru.
Po 20-25min wyjac ciasto, wyłożyć na nie pianę i piec jescze ok 15-20 min zmniejszajac tem do 155-160stopni.
Ciasto smakuje wybornie jeszcze cieple jak i zimne! Smacznego!:)