Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten prosty sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie to prawdziwy hit wśród ciast. Pięknie wyrasta, nie opada i do tego udaje się za każdym razem (nawet początkującym kucharzom). Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj do niej cukier, masło, jajka i proszek do pieczenia. Pamiętaj, aby masło i jajka były w temperaturze pokojowej. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i daj do lodówki na minimum godzinę. W ten sposób wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Ubij pianę z białek z 5 jaj. Dodaj do nich połowę cukru wskazanego w przepisie. Twój cel to uzyskanie bardzo sztywnej piany.
Pozostałą część cukru utrzyj z masłem. Dodaj cukier waniliowy. Dodaj jajko i ser. Ucieraj, aż uzyskasz puszystą masę. Wtedy dodaj budyń, proszek do pieczenia i wszystko wymieszaj drewnianą łyżką. Piana nie może opaść.
Na blachę do ciasta wyłóż papier do pieczenia. Rozwałkuj ciasto i wyłóż nim równomiernie całą powierzchnię formy. Wylej masę serową i ułóż na niej brzoskwinie z puszki pokrojone na grube plastry. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.