Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 225
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 113
Składniki
Gruszkę obieramy, wycinamy gniazda i myjemy. Kroimy na mniejsze części i wrzucamy do wysokiego naczynia.
Banana kroimy w plasterki i dodajemy do gruszki.
Truskawki czyścimy, płuczemy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę wrzucamy do owoców.
Biszkopty kruszymy i dodajemy do reszty składników. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę, Na koniec dodajemy jogurt naturalny i mieszamy łyżką (blender zbytnio rozrzedza jogurt).
Deser nakładamy na miseczki lub do pucharków, dekorujemy świeżymi truskawkami lub innymi owocami.
W przygotowaniu można użyć innych owoców.