Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie pachnąca, o pięknym kolorze, polecam nie tylko na święta.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 64
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 45
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 64
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 45
Składniki
Cukier puder z cukrem waniliowym, skórką z cytryny i solą ucieramy razem z masłem.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku.
Do utartej masy dodajemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy.
Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej kaszą manną lub bułka tartą foremki z kominem przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180.C przez 50 minut.
Po upieczeniu babkę wyjmujemy z piekarnika, a z foremki wyjmujemy po 15 minutach. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
;-d