Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Andruty z masą czekoladową"
Jeśli znudziły Wam się zwykłe roladki, zachęcamy do spróbowania tych pyszności.
Odsłon: 20499
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 331
Składniki
Do miski wrzucamy 300 g miękkiego masła. Rozcieramy, dodajemy żółtka i cukier puder. Ucieramy, aż cukier się rozpuści.
100 g włoskich orzechów mielimy, resztę odkładamy do dekoracji. Roztapiamy 200 g gorzkiej czekolady. Cały czas mieszając masę maślaną, powoli wlewamy do niej lekko przestygniętą roztopioną czekoladę. Gdy powstanie gęsty krem, dodajemy zmielone orzechy oraz rum. Dobrze mieszamy, by wszystkie się połączyły. Kremem starannie smarujemy wafle (w całości lub tniemy je na pół, by po złożeniu powstał łatwy do krojenia prostokąt). Mocno przyciskamy, obciążamy czymś ciężkim i na 2 godziny wstawiamy do lodówki.
Resztę czekolady stapiamy, dodajemy pozostałe masło i ewentualnie łyżkę cukru pudru. Mieszamy. Polewą czekoladową smarujemy wafle z wierzchu i z boków, wierzch posypujemy odłożonymi orzechami. Zostawiamy do zastygnięcia.
Czas przygotowania 30 minut (bez zastygania). Cena jednej porcji około 0,80 złŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Rogaliki z białego sera
Desery
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Desery
Mazurek czekoladowy z czarną porzeczką.
Desery
Babka piaskowa z budyniem
Rogaliki z białego sera
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 74
Lekki sernik na zimno swiąteczny
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 119