Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Jest to przy okazji bazowy przepis na muffinki. Do środka można wrzucać ulubione dodatki - orzechy, skórkę pomarańczową, , żurawinę, rodzynki, płatki migdałowe i inne bakalie wg uznania. Można też za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7864
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i krótko mieszamy. Do ciasta dodajemy kakao oraz pokruszoną czekoladę (połowę tabliczki lub więcej, część czekolady można zostawić i posypać po górze babeczek). Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach. Muffinki można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.