Do góry

Desery Przepis na:

Babeczki kakaowe z konfiturą wiśniową i białą czekoladą

Babeczki kakaowe z konfiturą wiśniową i białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 521

Dodano:

Odsłon: 179

Prosty i szybki przepis na deser. Pyszne babeczki w tym wypadku nadziałam konfiturą wiśniową oraz białą czekoladą i przyozdobiłam lukrem cytrynowym, kolorowymi cukierkami i bitą śmietaną - czasem nie zaszkodzi odrobina szaleństwa :)

Składniki

  • 125 g masła
  • 125 g cukru
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 125 g mąki pszennej
  • tabliczka białej czkolady
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • mleko
  • 2 łyżki kakao
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać ubite jajka i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Do masy dodać czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. Masa powinna być lekko płynna, jeśli jest zbyt gęsta dolać mleka (kilka łyżek - ja zazwyczaj dolewam na oko:)

  2. Do foremek nałożyć masę - przykryć dno, dodać łyżeczkę konfitury i dopełnić foremki masą do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w temp. 190 stopni. Pozostawić do ostygnięcia. Ozdobić wedle uznania :)

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń