Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2305
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1425
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3591
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1284
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2305
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1425
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 527
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3591
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1284
Składniki
Otręby, płatki, rodzynki i żurawinę zalewam gorącym mlekiem i odstawiam na 15 minut do napęcznienia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam przez sito, dodaję sodę, cynamon, cukier puder i szczyptę soli. Wsypuję do płatków.
Obrane ze skórki owoce drobno kroję i szybko mieszam z masą. Na koniec dodaję jajka zmiksowane z olejem. Ciasto przekładam do foremek na muffinki i piekę około 25 minut w temperaturze 200oC.Źródło: Rewia