Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1153
Składniki
• na 10 sztuk •: 35 min (bez czasu chłodzenia) •Sztuka: 285 kcal •Cena sztuki: ok. 2 zł.
Borówki przebierz, umyj, osusz. Żelatynę wymieszaj z ok. 1/3 szkl. zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Serek mascarpone zmiksuj z twarogiem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz kwaśną śmietanę.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając ją na małym płomieniu. Kiedy żelatyna przestygnie, dodaj ją do masy serowej, dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Delikatnie połącz ją z masą serową. Kiedy całość zacznie tężeć, wsyp 2/3 owoców. Wymieszaj. Masę rozlej do 10 foremek na babeczki lub do salaterek. Wstaw do lodówki na ok. 4 godziny. Gotowe babeczki wybij na talerzyki, udekoruj listkami mięty i resztą owoców.Źródło: Naj