Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z buraków"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Buraki ugotuj do miękkości. Ostudź, obierz, zetrzyj na tarce. Wszystkie suche wymieszaj. Wrzuć buraczki, połącz. Dodaj jajka, olej, maślankę i rodzynki. Dobrze wymieszaj.
Ciastem napełnij foremki (ok. 18). Piecz ok. 25 min w 180°C.
Czekoladę połam na kawałki, stop w kąpieli wodnej. Grubo posmaruj muffinki. Markizy podziel na pół. Część bez kremu przełam znów na pół. Z ciastek i drażetek zrób „sówki”: oczy, uszy oraz dzióbki.
Rodzynki namocz wcześniej w niewielkiej ilości rumu lub w soku pomarańczowym. Połowę zamień na żurawinę.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 18, cena za porcję 0,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie