Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z dyniową polewą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13754
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13754
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Dynię obierz ze skóry, 20 dag zetrzyj na tarce o małych oczkach. Masło rozpuść w garnku i wystudź. Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj. Wlej masło, dodaj dynię i połącz.
Foremki napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Resztę dyni podduś w garnku z mlekiem. Dodaj cukier puder i rozetrzyj go łyżką.
Babeczki wyjmij z foremek i nożem zetnij wierzchy. Jedną babeczkę posmaruj lukrem i sklej z drugą. Polej wierzch lukrem i udekoruj cukrowymi listkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień