Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka cytrynowa czyli pyszny smakołyk to idealne ciasto, którego nie może zabrakąć na wielkanocnym stole. Delikatna, cytrynowa, mięciutka i szybka w przygotowaniu babka na oleju rzepakowym,oprószona cukrem pudrem będzie również znakomitą propozycją na podwieczorek do kawy czy herbaty.
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 116
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 553
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1520
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 116
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 553
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 1520
Składniki
W dużej misce umieszczamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko miksujemy na jasną puszystą masę. Nastepnie wlewamy olej rzepakowy i całość dokładnie razem łączymy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, startą skórkę z cytryny oraz sok z cytryny i wszystko jeszce raz starannie miksujemy.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy na babkę posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie ją rozprowadzamy. Babke wstawiamy do rozgrzanego do 180 st C. piekarnika i pieczemy około 45-50 minut. Upieczoną babkę studzimy w piekarniku. Wystudzoną babkę wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem.