Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że jest wiele osób, które lubią takie łyse, gładkie ciasta. Ta babka taka jest. Bez dodatków, tylko oprószona cukrem pudrem. O delikatnym zapachu wanilii.
babownica
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 815
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 815
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Składniki
Jajka wybić do miseczki i porządnie roztrzepać. Najlepiej mikserem. Dodawać porcjami cukier i cukier waniliowy. Utrzeć na puch. Dodać majonez, a następnie olej rzepakowy. Teraz kolej na mąki wymieszane razem i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. ( do suchego patyczka ). Wystudzone ciasto oprószyć obficie cukrem pudrem. Smacznego.