Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa jaką robiłam. Po kilku dniach nadal jest pyszna i rozpływa się w ustach.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 528
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 531
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16796
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 528
Składniki
Mąki przesiać. Masło utrzeć z cukrem na puch. Do masy maślanej dodawać jajka jedno po drugim i miksować każde przez około minutę. Dodać cukier wanilinowy, ocet i olej. Zmiksować do połączenia składników. Dodać przesiane mąki i wymieszać szpatułką. Formę o średnicy około 26 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Piec 40-50 minut w 180 stopniach.