Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa jaką robiłam. Po kilku dniach nadal jest pyszna i rozpływa się w ustach.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 316
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 316
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Składniki
Mąki przesiać. Masło utrzeć z cukrem na puch. Do masy maślanej dodawać jajka jedno po drugim i miksować każde przez około minutę. Dodać cukier wanilinowy, ocet i olej. Zmiksować do połączenia składników. Dodać przesiane mąki i wymieszać szpatułką. Formę o średnicy około 26 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką. Piec 40-50 minut w 180 stopniach.