Do góry

Desery Przepis na:

Babka Tulipan

Babka Tulipan

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 560

Dodano:

Odsłon: 4538

Każdy w niej znajdzie smak dla siebie

Składniki

  • 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/2 szklanki maku
  • 250 g masła 100 g czekolady 6 jajek
  • 5 łyżek mleka 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz i bułka do blaszki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Babka Tulipan

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem.Dodać mąkę ,żółtka,3 łyżki mleka,i proszek.Białka ubić połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej wsypać mak i wyłożyć na blaszkę( ja użyłam keksówki). Do drugiej części dodać kakao i wyłożyć na ciasto z makiem. Do trzeciej części dodać kokos, wyłożyć na wierzch. Piec około 50 min w temp.160 stopni C. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 17 stycznia 2014 A do czwartej dodaj czerwony kisiel i będzie cztero-kolorowa-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń