Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na wielkanocny stół. Po kilku dniach po upieczeniu nadal mięciutka i pyszna.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 89
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5472
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3986
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 680
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 89
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5472
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3986
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 680
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i ajerkoniak. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.
Formę do babki z kominkiem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Ciasto przełożyć do formy i wstawić do piekarnika. Piec ok. 60 minut.
Kuwerturę lub czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, dodać olej i dobrze wymieszać. Pędzelkiem rozsmarować czekoladę na całej powierzchni ostudzonej babki. Smacznego :)