Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta babka na wielkanocny stół. Po kilku dniach po upieczeniu nadal mięciutka i pyszna.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 46
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 94
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 75
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 46
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 94
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 75
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę, dodać olej, skórkę cytrynową i ajerkoniak. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą jajeczną.
Formę do babki z kominkiem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.
Ciasto przełożyć do formy i wstawić do piekarnika. Piec ok. 60 minut.
Kuwerturę lub czekoladę połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, dodać olej i dobrze wymieszać. Pędzelkiem rozsmarować czekoladę na całej powierzchni ostudzonej babki. Smacznego :)