Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z czekoladą"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 170
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę i proszek przesiej, wymieszaj ze szczyptą soli. Masło zmiksuj na puszystą masę. Dodaj cukier, ubij. Dodaj jajka i wanilię, zmiksuj. Dodawaj mąkę na przemian z mlekiem, miksując.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Ciasto podziel na pół. Do jednej części dodaj czekoladę, wymieszaj. Formę natłuść, dno posyp bułką tartą. Nakładaj na zmianę jasną i ciemną masę.
Widelcem zrób w cieście „zygzaki”. Piecz 70-80 minut w temp. 160oC. Ostudź. Udekoruj polewą czekoladową.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,20 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie