Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z czekoladą"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 111
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 58
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 132
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3723
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 111
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 58
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 132
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3723
Składniki
Mąkę i proszek przesiej, wymieszaj ze szczyptą soli. Masło zmiksuj na puszystą masę. Dodaj cukier, ubij. Dodaj jajka i wanilię, zmiksuj. Dodawaj mąkę na przemian z mlekiem, miksując.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Ciasto podziel na pół. Do jednej części dodaj czekoladę, wymieszaj. Formę natłuść, dno posyp bułką tartą. Nakładaj na zmianę jasną i ciemną masę.
Widelcem zrób w cieście „zygzaki”. Piecz 70-80 minut w temp. 160oC. Ostudź. Udekoruj polewą czekoladową.
Czas przygotowania: 100 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 1,20 zł.
Przepis przysłała Hanna Borowska z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie