Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z orzechami, rabarbarem i lukrem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4450
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34299
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113703
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4450
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34299
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113703
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej, wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym, solą. Jajka utrzyj z masłem lub olejem. Dodaj je do mąki. Wymieszaj. Dodaj zmielone orzechy włoskie, aromat. Formę posmaruj tłuszczem, wlej do niej ciasto.
Rabarbar umyj, obierz, pokrój. Ułóż na cieście, posyp cukrem. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Z cukru pudru i gorącej wody zrób lukier. Polej nim ciasto. Podawaj z jogurtem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień