Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z orzechami, rabarbarem i lukrem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 81
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej, wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym, solą. Jajka utrzyj z masłem lub olejem. Dodaj je do mąki. Wymieszaj. Dodaj zmielone orzechy włoskie, aromat. Formę posmaruj tłuszczem, wlej do niej ciasto.
Rabarbar umyj, obierz, pokrój. Ułóż na cieście, posyp cukrem. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Z cukru pudru i gorącej wody zrób lukier. Polej nim ciasto. Podawaj z jogurtem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień