Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka z orzechami, rabarbarem i lukrem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej, wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym, solą. Jajka utrzyj z masłem lub olejem. Dodaj je do mąki. Wymieszaj. Dodaj zmielone orzechy włoskie, aromat. Formę posmaruj tłuszczem, wlej do niej ciasto.
Rabarbar umyj, obierz, pokrój. Ułóż na cieście, posyp cukrem. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Z cukru pudru i gorącej wody zrób lukier. Polej nim ciasto. Podawaj z jogurtem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień