Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe duszki to szybka, prosta, słodka i smaczna przekąska, która świetnie sprawdzi się na przyjęcie dla dzieci lub Halloween.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1400
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 385
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1400
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 385
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
W osobnej małej miseczce rozpuszczamy w kąpieli wodnej ciemną czekoladę.
Banany obieramy ze skórek i przekrawamy w poprzek na pół.
Każdego banana nadziewamy na patyczek i maczamy w roztopionej białej czekoladzie.
Wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby czekolada bardzo delikatnie zastygła i przyklejamy “cukrowe oczy” lub robimy kropeczki w miejscu oczu z ciemnej czekolady.
Następnie ciemną czekoladą (wykałaczką) rysujemy uśmieszki.
Wstawiamy do lodówki na czas kiedy czekolady zastygną.