Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe duszki to szybka, prosta, słodka i smaczna przekąska, która świetnie sprawdzi się na przyjęcie dla dzieci lub Halloween.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1139
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5847
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1146
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1218
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1139
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5847
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1146
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1218
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
W osobnej małej miseczce rozpuszczamy w kąpieli wodnej ciemną czekoladę.
Banany obieramy ze skórek i przekrawamy w poprzek na pół.
Każdego banana nadziewamy na patyczek i maczamy w roztopionej białej czekoladzie.
Wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby czekolada bardzo delikatnie zastygła i przyklejamy “cukrowe oczy” lub robimy kropeczki w miejscu oczu z ciemnej czekolady.
Następnie ciemną czekoladą (wykałaczką) rysujemy uśmieszki.
Wstawiamy do lodówki na czas kiedy czekolady zastygną.