Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowy ryż na mleku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ryż przepłucz na sicie, wrzuć do garnka z lekko osolonym wrzątkiem i ugotuj na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Osącz na sicie. Z powrotem włóż do rondla.
Ugotowany ryż połącz z mlekiem kokosowym. Dodaj cukier waniliowy, wymieszaj. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku odrobiną cukru. Banany sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ryż rozłóż do miseczek, na wierzchu ułóż plasterki bananów. Całość oprósz cynamonem. Dekoruj laskami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety