Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowy ryż na mleku"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3940
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1686
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3940
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34228
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1686
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Ryż przepłucz na sicie, wrzuć do garnka z lekko osolonym wrzątkiem i ugotuj na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Osącz na sicie. Z powrotem włóż do rondla.
Ugotowany ryż połącz z mlekiem kokosowym. Dodaj cukier waniliowy, wymieszaj. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku odrobiną cukru. Banany sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ryż rozłóż do miseczek, na wierzchu ułóż plasterki bananów. Całość oprósz cynamonem. Dekoruj laskami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety