Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo atrakcyjny deser dla naszych milusińskich czyli banany w czekoladzie z kokosem, może być doskonałym podwieczorkiem, bo smakuje naprawdę wybornie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3791
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3791
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113648
Składniki
Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż a następnie w poprzek na mniejsze części.
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do czekolady dodajemy margarynę i cukier. Całość mieszamy do momentu aż wszystkie składniki dokładnie się rozpuszczą. Banany nabijamy na patyczki do szaszłyków, maczamy w sosie czekoladowym i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Deser wstawiamy do lodówki na 2 godziny.