Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki nie pozwala złapać oddechu miłośnikom tych owoców. Przepisów na ciasta z truskawką w roli głównej jest bardzo dużo. Dla tych, którym po pracy nie chce się długo stać w kuchni, mamy propozycję idealną. Bardzo szybkie cisto truskawkowe. Ostrzegamy jednak - znika z blachy szybciej, niż się je robi.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 148
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 52
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
Tortownicę (ok. 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni góra-dół. Składniki na kruszonkę połącz, wyrabiając rękami. Ciasto włóż do zamrażarki, żeby dobrze się schłodziło. Truskawki umyj, osusz i pokrój na kawałki.
Przygotuj dwie miski - w jednej wymieszaj wszystkie składniki suche, w drugiej wszystkie składniki mokre. Suche składniki wsyp do mokrych i starannie wymieszaj. Przelej ciasto do tortownicy. Truskawki obtocz w mące ziemniaczanej i wyłóż na wierzch ciasta.
Na wierch zetrzyj na tarce o grubych oczkach ciasto (kruszonkę) z lodówki. Tortownicę włóż do piekarnika i piecz 50-60 minut, do suchego patyczka.