Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz czosnkowy na żytnim zakwasie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Zakwas: mąkę zalej litrem przegotowanej, ciepłej wody. Wyrób. Dodaj rozgnieciony czosnek, przyprawy i chleb. Przykryj gazą. Odstaw na 3-5 dni w ciepłe miejsce.
Cebule przekrój, opal nad ogniem. Buraki obierz, pokrój. Warzywa zalej wodą, dodaj przyprawy, ugotuj. Wlej pół litra zakwasu, zagotuj. Przypraw. Ewentualnie lekko ozdób śmietaną.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie