Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biały torcik z pestkami granatu"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 350
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1042
Składniki
Utrzyj żółtka z połową zwykłego cukru i cukrem waniliowym, skórką z cytryny i posiekanym rozmarynem. Z białek i reszty cukru ubij pianę. Ostrożnie połącz obie masy, dołóż przesianą mąkę, a na koniec starte drobno migdały.
Ciasto rozsmaruj w tortownicy o średnicy ok. 20 cm i piecz w temperaturze 160°C przez 45 minut. Kiedy się upiecze, poczekaj, aż wystygnie w formie, a potem wyjmij. Przekrój je poziomo na trzy placki.
Ubij śmietanę z cukrem i wymieszaj z twarogiem. Krem podziel na 3 części. Dolny płat ciasta polej połową likieru wymieszanego z sokiem. Potem rozsmaruj jedną porcję kremu. Przykryj drugim płatem i powtórz czynności. Na koniec cały tort posmaruj resztą kremu. Ozdób gałązkami rozmarynu i granatem. Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 3 zł. Kalorie: porcja 383 kcal.Źródło: Na żywo