Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bigos z powidłami śliwkowymi"
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2216
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 237
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1538
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2216
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 237
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1538
Składniki
Kapustę kiszoną opłucz, odciśnij, ugotuj. Kapustę białą ugotuj. Obie kapusty wymieszaj. Grzyby namocz, osusz, ugotuj. Ostudź, pokrój. Wymieszaj z kapustami.
Cebulę posiekaj, zeszklij na smalcu. Mięso, kiełbasę i boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj cebulę. Przełóż do kapust, dodaj przyprawy, powidła, koncentrat, keczup i wino.
Wymieszaj, gotuj ok. 40 minut, często mieszając. Przypraw.
Przepis przysłała Jolanta Kuna z Trześni</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie