Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biskwit z bitą śmietaną"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4913
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2075
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4913
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2075
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Dodajemy po jednym żółtku, delikatnie mieszając. Na koniec łączymy z mąką pszenną, ziemniaczaną i skórką z cytryny. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozprowadzamy ciasto w kształcie kół o średnicy 11–12 cm. Powinno wyjść 8 sztuk. Pieczemy w 200oC przez 8–10 minut.
Schłodzoną śmietanę kremówkę przelewamy do miski i ubijamy. Pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy i jeszcze przez chwilę ubijamy. Brzoskwinie dobrze odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Płatki migdałowe prażymy na patelni.
Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy dużą porcję na połowę biskwita. Układamy plasterki brzoskwiń i składamy ciasto na pół. Posypujemy migdałami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania 75 minut. Cena sztuki ok. 2,10 zł.
Wartość odżywcza sztuki 390 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 32 gŹródło: Rewia