Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biskwit z bitą śmietaną"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Dodajemy po jednym żółtku, delikatnie mieszając. Na koniec łączymy z mąką pszenną, ziemniaczaną i skórką z cytryny. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozprowadzamy ciasto w kształcie kół o średnicy 11–12 cm. Powinno wyjść 8 sztuk. Pieczemy w 200oC przez 8–10 minut.
Schłodzoną śmietanę kremówkę przelewamy do miski i ubijamy. Pod koniec dodajemy 2 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy i jeszcze przez chwilę ubijamy. Brzoskwinie dobrze odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Płatki migdałowe prażymy na patelni.
Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy dużą porcję na połowę biskwita. Układamy plasterki brzoskwiń i składamy ciasto na pół. Posypujemy migdałami i cukrem pudrem.
Czas przygotowania 75 minut. Cena sztuki ok. 2,10 zł.
Wartość odżywcza sztuki 390 kcal Białko 7 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 32 gŹródło: Rewia